Nazomer Strakke Buik Menu voor

7 tm 13 september

 

Kijk voor het tweede week menu in september hier: Nazomer Menu 7 tm 13 september

Je kunt het menu ook uitprinten.

Gebruik het menu als leidraad om gezond te eten en om deze maand 4 kg af te vallen als je dit wilt.

Pas het menu aan als jouw leefstijl (werk/sport of gezin) daarom vraagt, met bijvoorbeeld extra koolhydraten. Mannen kunnen de hoeveelheden  x 1,5 aanhouden.
Er zijn vele factoren waardoor we aankomen in gewicht, naast te veel stress, hormonen, leeftijd, mate van bewegen, slaap, jojo effect, medicijnen, vocht zijn de volgende 3 redenen vaak de grootste “boosdoeners”:
1. Te veel eten en te ongezond eten (vakantie/weekend)
2. De afname in stofwisseling snelheid naarmate we ouder worden. Ben je 40 jaar en/of ouder en blijf je hetzelfde eten en bewegen “als dat je altijd hebt gedaan”, dan ga je (ongemerkt) aankomen door een afname in stofwisseling snelheid.
3. Te vaak eten, waardoor het lichaam niet in staat wordt gesteld om ook vetten te verbranden. Doordat je telkens iets eet, is er telkens een (koolhydraten) voorraad. Deze wordt aangesproken als (eerste) brandstof en de vetten blijven zitten. Pas als je geen koolhydraten meer als brandstof in je lichaam hebt, zal je lichaam ook vetten als brandstof gaan aanspreken.
Dit laatste doen we bij het Intermittent Fasting. Door niet te gaan eten van 20.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 12.00 uur, zal je lichaam door “het vasten” op zoek gaan naar vetten als brandstof. In de uren van 12.00 uur tot 20.00 uur eet je gezond (eiwitten, vetten, groenten en beperk je de koolhydraten inname). Na 20.00 uur drink je wel water of thee/zwarte koffie.
Het intermittent fasting geeft vele gezondheidsvoordelen (bloeddruk, hart en vaten, voor je immuunsysteem, tegengaan verouderingsproces, voorkomen van diabetes) en laat je gewicht verminderen.
Je kunt 1 dag in de week starten met het intermittent fasting, je kunt het een paar dagen achterelkaar toepassen of je kunt het je (nieuwe) leefstijl maken.
Als je gaat starten met IF zal je lichaam moeten wennen aan het vasten tot 12.00 uur en kun je in de ochtend 2 stuks fruit nemen voor extra glucose (die met name je hersenen nodig kunnen hebben).

Hier staat meer informatie over het Intermittent Fasting.

In het menu van deze week kun je de pikante spaghetti maken met of zonder vlees, een heerlijke prei oven schotel, vergeet bij de veldsla en broccoli salade zeker de granaatappelpitjes niet. Heb je al eens een/de quesadilla gemaakt? De Italiaanse omelet is ook een aanrader met zoete aardappel, net zo als de kabeljauw met doperwten-munt-spinazie puree op zondag 😉

Eet smakelijk en gezond!

Successss

Jacqueline