Informatie Ki Challenge 2020

 

 

Wat goed dat je vandaag gaat starten/meedoet met de Ki (mile) Challenge 2020!

 

De coachings video:  https://youtu.be/Ho7Wc5YGRgA

 

Wat is Ki?

Ki staat voor levensenergie (levenskracht) die door je lichaam stroomt. Als je Ki energie goed is voel je je goed, ben je in balans, ben je creatief, kun je loslaten wat losgelaten moet worden, ben je fit, mentaal sterk en happy.

 

“Ki energie kun je (extra) ontwikkelen en onderhouden en ook weer “terugvinden”,  als het is afgenomen in je lichaam/leven”

 

In de Ki energie stroom (in je lichaam) kunnen soms blokkades zitten, waardoor je je op bepaalde vlakken niet goed kunt voelen, (opkroppende) emoties kunnen ontstaan en je niet optimaal kunt functioneren.

 

Er zijn verschillende manieren om de Ki energie in je lichaam te  (gaan) voelen.

1 super mooie en fijne (en soms uitdagende) manier is de dagelijkse Ki mile van 1609 meter; 108 dagen aaneengeschakeld een gezonde discipline aangaan.

 

Ki ervaringen

Het gaat er niet om, om meer te gaan lopen. Het gaat er niet om om steeds harder te gaan lopen. Het gaat erom om in de Ki flow te komen van een dagelijkse (nieuwe) discipline (opbouw), waardoor je (onder andere) het volgende kunt gaan ervaren:

 

  1. Steeds fitter worden
  2. Mentaal sterker worden; meer zelfvertrouwen (om iedere dag de discipline te hebben) en doorzettingsvermogen. “Als ik dit kan, kan ik andere dingen ook”.
  3. Creatief zijn. Door de dagelijkse mile komen er nieuwe ideeën en gedachten in je hoofd vrij.
  4. Je kunt loslaten wat je wilt loslaten, 108 dagen kun je hieraan “werken”. Laat gedachten in de mile komen en gaan.
  5. Voel je vrij. De natuur / het buiten zijn, geeft je een vrij gevoel. Even loskomen van alles en iedereen, geeft ontspanning en de vrijheid.
  6. Ga met de zon (jaaa vandaag met 30 graden!!) en door wind en regen en voel hoe enorm trots en voldaan je jezelf kunt voelen, dat je deze uitdaging (met jezelf) bent aangegaan.
  7. Ontwikkel een bijzondere kracht door jezelf positief te coachen en af een toe jezelf een schop onder je ….. te geven, door iedere dag te gaan. OOK / juist als je geen zin hebt!
  8. Er is altijd een excuus, vind deze 108 dagen de mogelijkheid om wel het kwartier/twintig minuten (de mile) te lopen!

Hoe mooi is het om jezelf te leren kennen 😉 ga jij voor een excuus of “ga je ervoor” ?

 

Afvink kalender

Gebruik de onderstaande afvink kalender om je ki miles bij te houden (print hem eventueel uit), hierdoor kun je jezelf extra motiveren om in de Ki Flow te komen en te blijven, zie hier voor de Ki kalender:  https://jacquelinevandijk.nl/de-ki-mile-challenge-afvink-kalender/

 

8 vrije dagen!

Je Challenge is geslaagd als je 100 dagen de mile gelopen hebt. Je krijgt 8 dagen om “over te slaan” 😉

 

Ki coaching

Iedere dag komt er een nieuwe coaching, die om 05.30 uur gepost wordt in de FB groep. Zie voor de FB groep: https://www.facebook.com/groups/771194553678800

 

Neem deze coaching “mee” in je Ki mile. Loop op jouw moment van de dag. Iedere dag kun jij je ervaringen delen, met foto, met vragen, met stukjes tekst onder de coaching berichten. Je loopt alleen, maar ook met alle deelnemers hier in de groep 😉

 

Laten we er een super mooie challenge van maken!!

 

Maak foto’s

Extra leuke tip: maak iedere dag een foto onderweg en sla deze bijvoorbeeld op in een apart mapje. Het is leuk en motiverend om te zien wat je onderweg gezien hebt en onder welke weersomstandigheden je gelopen hebt!

 

Start vandaag met de eerste foto waar je ook op 31-12 een foto kunt gaan maken en de ki challenge gaat afsluiten.

 

Veel successssss, met plezier!

Jacqueline

 

Nb: maak een vast rondje of wissel het juist af. Een mile is ongeveer 15-20 minuten wandelen. Loop de mile op tijd of je kunt verschillende apps gebruiken om de 1609 meter “te meten”, zoals runkeeper en de gezondheidsapp op de iphone.