Het menu voor 23 tm 31 januari

 

Het menu voor de laatste dagen van januari staat hier (ook uitprintbaar): Menu 23 tm 31 januari 2023

Gebruik het menu weer als leidraad en/of haal er ideeën uit. Pas het aan aan je doel, gezinssituatie en werk/sport situatie.

De gerechten zijn makkelijk te maken, geven de goede voedingsstoffen en zijn lekker ?

Op het menu deze week,  maximaal 1 paranoot per dag!

Paranoten zijn lekkere noten waar je slechts een kleine hoeveelheid van nodig hebt om de dagelijkse hoeveelheid selenium binnen te krijgen.

De paranoot bevat net zoals andere nootsoorten veel gezonde vetten, eiwitten en mineralen. De paranoot bevat mineralen als koper, fosfor, magnesium, mangaan, zink, ijzer, calcium en kalium en vitamines: B1, B6, E en Foliumzuur. Maar het is vooral de grote hoeveelheid selenium waar deze noot bekend om is.

Het spoorelement selenium is een krachtige antioxidant. Je hebt er niet veel van nodig, maar je kunt ook niet zonder. Selenium gaat de vorming van schadelijke stoffen in het lichaam tegen en beschermt de lichaamscellen en de rode bloedlichaampjes. Het is daarom ook nodig voor een goede weerstand, je immuunsysteem, een goede werking van de schildklier, een mooie huid en gezond haar en het ondersteunt de zaadproductie bij de man.

Houd je aan de maximale hoeveelheid van 1 paranoot per dag! Een hoge dosis selenium is giftig, je kunt er ernstige klachten van krijgen van vermoeidheid tot problemen met het zenuwstelsel.

 

Eet smakelijk en gezond, geef jezelf de goede energie!

Jacqueline