Het menu voor 17 tm 23 februari

 

Klik hier voor het menu van de 3e week van februari:

Menu 17 tm 23 feb 2020

Na 20.00 uur niet meer eten (wel drinken) In de periode van 20.00 uur tot 12.00 uur heeft je lichaam tijd om voedingsstoffen af te breken, op te nemen, te verbranden en afvalstoffen/gifstoffen te verwijderen. Het mooie is dat het grootste deel van het “vasten” in je slaap zal zijn. Na de verbranding van alle koolhydraten zal het lichaam de vetten gaan aanspreken als brandstof.

Het menu geeft richtlijnen. Probeer ook eens iets te eten wat je “niet lust” of niet kent, maar wel goede voeding geeft aan je lichaam. Varieer in je voeding om alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Beperk koolhydraten inname (aardappel/pasta/rijst/brood). Kies voor echt!! volkoren brood en crackers en voor de volkoren varianten van pasta en rijst. Let erop, bruin brood, ook heel bruin brood kan geen volkoren brood zijn, maar witbrood met een “kleurtje”. Check bij de bakker/supermarkt op echt volkoren brood!

Eet veel groenten (rauw/gekookt/gewokt), snoepgroente en rauwkost (ook tussendoor, zorg dat je aan minimaal 250 gram groente per dag komt), eet voldoende goede vetten (olijfolie, vette vis, avocado, noten) en de benodigde eiwitten (kip, champignons, peulvruchten, ei, kwark) tussen 12.00 uur en 20.00 uur. Voed je lichaam!

Drink voldoende water. Gemiddeld 1,5-2 liter water per dag!

Succes en eet smakelijk!

Jacqueline