Het menu voor 1 tm 7 februari

 

Klik hier om het menu te zien (en om eventueel uit te printen): Menu 1 tm 7 februari 2021

Een lekker en gezond menu, dat je makkelijk klaar kunt maken in februari en wat de goede voedingsstoffen geeft.

De gerechten zijn (in de avond) ook goed zonder de koolhydraten (aardappelen, rijst, pasta) te maken, zodat je je koolhydraat inname beperkt en je alle overige koolhydraten die je op de dag eet als brandstof kan gebruiken. Geen opslag als vetten!

De gerechten zijn ook zonder vlees, vis, kip te maken, zodat je vegetarisch of flexitarisch kunt eten.

Het menu is een leidraad, pas het aan als jouw gezin, werk of sport situatie daarom vraagt. Mannen kunnen de hoeveelheden x 1,5 aanhouden.

Je kunt het menu volgen of haal er lekkere ideeën uit. Bijvoorbeeld het lekkere kip-kerrie bloemkoolrijst gerecht op maandag en de bobotie zeker ook niet missen, de gebakken courgette spaghetti en de kabeljauw tomaten-olijven gerechten zijn makkelijk te maken en gezond, vergeet de detox groente spruitjes niet, en de Marokkaanse gekruide kipfilet en paddenstoelen ragout zijn ook aanraders.

Eet smakelijk en gezond!

Jacqueline

NB: Op het menu, maximaal 1 paranoot per dag!

Paranoten zijn lekkere noten waar je slechts een kleine hoeveelheid van nodig hebt om de dagelijkse hoeveelheid selenium binnen te krijgen.

De paranoot bevat net zoals andere nootsoorten veel gezonde vetten, eiwitten en mineralen. De paranoot bevat mineralen als koper, fosfor, magnesium, mangaan, zink, ijzer, calcium en kalium en vitamines: B1, B6, E en Foliumzuur. Maar het is vooral de grote hoeveelheid selenium waar deze noot bekend om is.

Het spoorelement selenium is een krachtige antioxidant. Je hebt er niet veel van nodig, maar je kunt ook niet zonder. Selenium gaat de vorming van schadelijke stoffen in het lichaam tegen en beschermt de lichaamscellen en de rode bloedlichaampjes. Het is daarom ook nodig voor een goede weerstand, je immuunsysteem, een goede werking van de schildklier, een mooie huid en gezond haar en het ondersteunt de zaadproductie bij de man.

Houd je aan de maximale hoeveelheid van 1 paranoot per dag!

Een hoge dosis selenium is giftig, je kunt er ernstige klachten van krijgen van vermoeidheid tot problemen met het zenuwstelsel.