Het menu voor 1 tm 5 februari

 

Klik hier om het menu te zien (en om eventueel uit te printen): Menu 1 tm 5 februari

Een lekker en gezond menu, dat je makkelijk klaar kunt maken in februari en wat de goede voedingsstoffen geeft. Het menu is een leidraad om te volgen om op een gezond gewicht te komen of te blijven of haar er ideeën ui. Pas het aan als jouw gezinssituatie, je doel of werk/sport dit vraagt.

De gerechten zijn (in de avond) ook goed zonder de koolhydraten (aardappelen, rijst, pasta) te maken, zodat je je koolhydraat inname beperkt en je alle overige koolhydraten die je op de dag eet als brandstof kan gebruiken. Verminder de opslag van vetten!

De gerechten zijn ook zonder vlees, vis, kip te maken, zodat je vegetarisch of flexitarisch kunt eten.

Mannen kunnen de hoeveelheden x 1,5 aanhouden.

Eet smakelijk en gezond!

Jacqueline

NB: Op het menu, maximaal 1 paranoot per dag!

Paranoten zijn lekkere noten waar je slechts een kleine hoeveelheid van nodig hebt om de dagelijkse hoeveelheid selenium binnen te krijgen.

De paranoot bevat net zoals andere nootsoorten veel gezonde vetten, eiwitten en mineralen. De paranoot bevat mineralen als koper, fosfor, magnesium, mangaan, zink, ijzer, calcium en kalium en vitamines: B1, B6, E en Foliumzuur. Maar het is vooral de grote hoeveelheid selenium waar deze noot bekend om is.

Het spoorelement selenium is een krachtige antioxidant. Je hebt er niet veel van nodig, maar je kunt ook niet zonder. Selenium gaat de vorming van schadelijke stoffen in het lichaam tegen en beschermt de lichaamscellen en de rode bloedlichaampjes. Het is daarom ook nodig voor een goede weerstand, je immuunsysteem, een goede werking van de schildklier, een mooie huid en gezond haar en het ondersteunt de zaadproductie bij de man.

Houd je aan de maximale hoeveelheid van 1 paranoot per dag!

Een hoge dosis selenium is giftig, je kunt er ernstige klachten van krijgen van vermoeidheid tot problemen met het zenuwstelsel.