Dag 3: laat je lichaam verder wennen aan minder suikers en calorieën 

 

Dag 3 , een afbouwdag, waarbij door de 400 calorieën, het lichaam een vastenreactie gaat geven ter voorbereiding van de echte vastendagen. Zoek afleiding, ontspanning en drink de aminozuren langzaam op. Je kunt met 1 sachet en 500 ml water, er een hele ochtend over doen, af en toe een slokje. Te snel, geeft tintelingen, dit kan geen kwaad maar voelt misschien niet prettig.

Aan het einde van de dag, voel je je leeg en dat is ook de bedoeling. De suikers en koolhydraatvoorraden zijn op en je lichaam kan in de vastendagen gaan switchen van suiker naar vetverbranding.

De (langer zittende) vetten gaan nu de brandstof worden voor je lichaam, in plaats van de suikers (koolhydraten).

De coachings video: https://youtu.be/Sfqp5NooIjU

Drink voldoende water, af en toe een lekker kopje koffie en wissel dit bijvoorbeeld af met gezonde groene thee. Waarom groene thee lees je hier:Informatie over groene thee tijdens sportvasten

Succes vandaag!

Jacqueline  

 

Ervaringen deelnemer Annemarie

 

 

Dag 3 sportvasten

 

Start dag 3:  Startgewicht 82,5 kg, dag 2 81,5 kg en nu op dag 3 gewogen direct bij opstaan: 81,3 kg

 

Niet zo goed geslapen, regelmatig wakker en even naar de toilet.

Op de weegschaal had ik vandaag toch op minder gewicht gehoopt, maar ok, we gaan door!

Ik heb lekkere verse sapjes gehaald voor de komende dagen, je mag jezelf natuurlijk extra verwennen 😉

Voor “het avondeten” de 30 minuten powerwalk gedaan, ging goed en ik denk dat ik dit “er in blijf houden” ook na het sportvasten.

Na de tomatensoep was ik snel “klaar” met mijn dag en ben 2 uur eerder naar bed gegaan dan normaal. Kreeg trek, vond het ongezellig en werd een beetje (boel) kriegelig.