De 10 Coachings Tips

voor een super fijn Afslank Succes

 

  1. Je wilt afvallen, dus probeer deze week echt zo min mogelijk excuses te vinden/te maken waarom “iets niet kan”. Zoek mogelijkheden hoe het wel kan!

Iedere dag een thuis training met peptalk, iedere dag een powerwalk buiten, iedere dag een Afslank Tip en iedere dag kun je het menu volgen. Volgende week maandag ben je zo blij op de weegschaal!

  1. Morgenochtend is het eerste weegmoment!

Weeg (en meet eventueel ook je buikomvang) direct zodra je uit bed komt. Noteer het in de afvink kalender of in een eigen schriftje/agenda.

Meten is weten!

  1. Kies deze week een gezonde groente snack “als vriend”. Deze heb je altijd bij je (liggen) voor de momenten dat je “iets moet/wilt eten”.

Welke snack kies je? Wortelen, radijs, komkommer, paprika en/of tomaten?

  1. Start iedere dag zodra je opstaat met het drinken van 2 glazen water.

Drink ook op de dag voldoende water voor een goede spijsvertering, om de afvalstoffen (door het afvallen) te kunnen verwijderen uit je lichaam en om “valse trek” (dorst in plaats van honger) tegen te gaan.

Houd als drink moment (2 glazen water) bijvoorbeeld aan, iedere keer dat je naar toilet bent geweest. Het zorgt voor een goede regelmaat.

  1. Voorkom de valkuil dat je de hele dag goed bezig bent geweest en dat je dan ’s avonds toch gaat snacken of alcohol gaat drinken. Eerder naar bed gaan helpt hiertegen. Je hoeft niet direct te gaan slapen (mag wel 😉 ) maar in je slaapkamer ga je niet meer snacken nadat je je tanden hebt gepoetst. Als je “lang” beneden/in de woonkamer blijft, is de kans echt veel groter dat je nog iets gaat “zoeken” dan wanneer je op tijd naar bed gaat. Maak hier deze week “gebruik” van. Ook goed voor meer/betere slaap en meer energie de volgende dag.
  1. Doe iedere dag mee met de Thuis Training. Hiermee geef je jezelf een extra energie boost, beter ontwikkelde spieren (dus een betere verbranding) en je voelt je goed/voldaan na een training èn het kan ook de verleiding naar een snack weghalen. Heb je trek, ga bewegen!
  1. Maak iedere dag een Powerwalk buiten (uptempo wandelen) van 20-30 minuten. Hierdoor zet je je vetverbranding aan, kun je ontspannen (ontstressen) en het is goed om jezelf op te laden om deze 7 dagen in de goede flow te blijven.
  1. Iedere dag kun je het menu volgen.

Zie voor het menu: https://jacquelinevandijk.nl/sprint-afslank-7-daagse-menu/

Ik ga je deze week vooral ook coachen/uitdagen om op verschillende manieren te eten voor een mooi resultaat op de weegschaal. Iedere dag staat er een “manier” van eten centraal in het menu. Morgen starten we met een “afbouwdag” om het lichaam te laten wennen aan “minder eten”, geen suikers en niet meer eten na 20.00 uur.

Het menu is een leidraad en je kunt het met gezonde voeding zeker aanpassen.

Natuurlijk zijn/komen er veel vragen over “iets niet lusten” of een verjaardag of etentje tussendoor.

Lust je iets niet, vervang het door iets anders, als het maar gezonde voeding is. Heb je een etentje of een verjaardag, kies voor gezonde salades, skip het brood, frieten en zoetigheid (toetje), drink lekker spa rood/blauw of thee en heb zeker vooral ook veel plezier 😉

Ben je vegetarisch, eet dan geen vlees, vis en kip en vermeerder de hoeveelheden groente in de menu’s en kies voor (vlees)vervangers die je “normaal” gesproken ook zou eten.

  1. Houd de (onderstaande) afvink kalender bij om de trainingen, powerwalk, menu en dagtips af te strepen. Dit motiveert om in de flow te komen en te blijven. Ook kun je je gewicht en de cm’s buikomvang (net iets onder je navel) noteren. Zie de afvink kalender (ook om uit te printen): https://jacquelinevandijk.nl/afvink-kalender-sprint-afslank-7-daagse/

Je kunt zeker ook in plaats van de afvink kalender een schriftje gebruiken of je agenda.

  1. Doe actief mee om de 7 dagen een succes te maken!

Volg de dagelijkse berichten en zet een berichtje in de FB groep (zie: https://www.facebook.com/groups/1985601638449674 ) als je een training, powerwalk of bijvoorbeeld een goede dag hebt gehad. Regelmatig iets posten/lezen in de speciale FB groep houdt je in de goede flow òf brengt je weer in de goede flow. Stel vragen, plaats leuke motiverende opmerkingen voor jezelf of voor een ander en/of mail mij. Het zorgt ervoor dat je gemotiveerd en actief blijft op weg naar een super mooi resultaat volgende week maandag ochtend.

 

Heel veel succes, met plezier!

Jacqueline